Arrangementansvar

 

 

I Stabæk Håndball er vi stolte over å ha en god dugnadskultur og mange foreldre som bidrar til å gjennomføre både elitekamper og ordinære seriekamper. Alle lag vil hver sesong få tildelt dager der laget har arrangementansvar. 

Det er oppmann, eller lagets arrangementansvarlig, som organiserer lagets vakter ved å sette opp vaktlister og fordeler arbeidsoppgaver gjennom året. Som forelder kan du derfor få tildelt vakt i kiosken, i sekretariatet (kun ordinære seriekamper), selge inngangsbilletter, rigge opp/eller ned eller være banevakt på et elitearrangement – oppgavene er varierte.

Det skal være morsomt og enkelt å ha vakt i Nadderud Arena eller i Nadderudhallen. Alle oppgaver står beskrevet i Arrangementhåndboken til Stabæk Håndball (du får passordet til denne siden av ditt lags oppmann og/eller arrangementsansvarlig). Har du vakt er det viktig at du stiller forberedt og har lest hva vakten innebærer FØR du møter.

 

Alle foreldre plikter til å stille opp på tildelte vakter. Hvis du av ulike årsaker ikke har anledning til å stille er du selv ansvarlig for å bytte vakt.

 

For informasjon om når det enkelte lag har arrangementansvar, ta kontakt med med lagets arrangementansvarlige. 

Arrangementsansvarlige i Stabæk Håndball (under oppdatering)
 

Arrangementansvarlig Stabæk Håndball Elite sesongen 2018/19